گروه بندی محصولات سرامیکی چگونه انجام می شود؟
وسعت گروه بندی محصولات سرامیکی روزبهروز در حال افزایش است. در حقیقت با گذشت زمان متخصصین این حرفه به نوآوریهای جدیدی برای بهبود کیفیت این محصول، دست مییابند. امروزه سرامیکها از طرحهای متنوع و کیفیتهایی با درجهبندی مختلف برخوردار هستند. این شما هستید که باید با ویژگیهای هرکدام از آنها آشنا شوید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در این مسیر بهتر است به نوع مصرف و هدف خود از خرید سرامیک بیندیشید. اگر قصد خرید سرامیک را دارید، پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات دقیق درباره دستهبندی سرامیکها این مقاله را مطالعه کنید.
گروه بندی محصولات سرامیکی چگونه انجام گرفته میشود؟
از معروفترین گروه بندی محصولات سرامیکی میتوانیم به دو نوع لعابدار و بدون لعاب اشاره کنیم. برای اینکه با جزئیات این گروهبندی آشنا شوید، اجازه دهید نگاهی به نحوه تولید سرامیکها بیندازیم. در تولید سرامیکها ابتدا باید مواد اولیه را تهیه کنید. پخت این مواد در دمای تقریبی 1200 درجه انجام گرفته میشود. در این دما مقاومت و سختی سرامیک نسبت به عوامل خارجی افزایش پیدا میکند. در گروهبندی سرامیکها مواد اولیه آنها تأثیر زیادی دارد.
با توجه به تنوع مواد اولیه انتظار میرود که محصولات متنوعی هم تولید شود. بهعنوانمثال سرامیک پرسلانی از جمله زیرگروه سرامیک است که خود به شاخههای دیگری تقسیم میشود که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرامیک طرح تراورتن
- سرامیک گرانیتی
- سرامیک فول بادی
برای رفع ناهمواری سطح محصول، سطح موردنظر را با لعاب آغشته میکنند. این کار سبب میشود تا سرامیکی ایدهآل بدون ناهمواری تولید شود. بعد از لعابکاری، سرامیک وارد کوره میشود تا پخت نهایی صورت بگیرد. بعد از پخت گروه بندی محصولات سرامیکی انجام گرفته میشود. این گروهبندی بسته به تنوع موجود در محصولات صورت میپذیرد؛ چراکه سرامیکها در ضخامتهای گوناگونی وارد بازار میشوند.
گروه بندی محصولات سرامیکی از نظر ضخامت
همانطور که گفتیم گروهبندی انواع سرامیک به موضوعات متفاوتی بستگی دارد. یکی از این موارد ضخامت است. معمولاً تولید انواع سرامیک حداقل با ضخامت 3 میلیمتر است این محدوده با توجه به نوع کاربرد سرامیک، ممکن است تا 12- 25 میلیمتر هم تغییر پیدا کند. ضخامت سرامیکها تعیینکننده مقاومت آنها هم هستند و آنها با توجه به ضخامت و مقاومتشان کاربردهای متفاوتی هم دارند. برای مثال شما میتوانید از بعضی ضخامتها بهعنوان سرامیک کف و از برخی دیگر بهعنوان سرامیک رو کابینتی یا کانتر تاپ سرامیک استفاده کنید.
نکته: از سرامیکهایی با ضخامتهای بیشتر میتوانید برای مکانهایی مانند دیوارههای راهپله یا پلهها استفاده کنید. معمولاً این مکانها نیاز به سرامیکی با مقاومت بالا دارند.
گروه بندی محصولات سرامیکی از نظر طرح و رنگ
از موارد مهمی که در گروهبندی انواع سرامیک تأثیرگذار است، طرح و رنگ این محصول است. این محصولات در طرحها و رنگبندیهای مختلف تولید میشوند. این امر کمک میکند که مشتریان فضای بیشتری را در زمان انتخاب داشته باشند. برخی از طرحهای معروف در گروهبندی سرامیکها عبارتاند از:
- طرحهای سنگی
- طرح تراورتن
- طرحهای سنتی
- طرحهای اشکال هندسی
- طرحهای آینهدار
علاوه بر موارد ذکرشده بسیاری از انواع طرحهای دیگر وجود دارد که در گروهبندی سرامیکها مؤثر است. در این میان وجود رنگها و طرحهای متنوع در تولید محصولات سرامیکی، افراد را به تغییر دکوراسیون جذاب تشویق میکند.
گروه بندی محصولات سرامیکی از نظر ابعاد
تولید انواع سرامیک در ابعاد مختلف انجام گرفته میشود. هر سرامیک با توجه به ابعادش کاربرد خاصی را هم دارد. سرامیکهایی که ابعاد بزرگی دارند در زیرگروه اسلب قرار میگیرند. سرامیک اسلب برای مواردی مانند نما یا کف ساختمان کاربرد گستردهای دارد. سرامیکهایی که ابعاد زیر را دارند، در زیرگروه اسلب قرار میگیرند.
- سرامیک 60 در 60
- سرامیک 60 در 120
- سرامیک 120 در 240
گروه بندی محصولات سرامیکی از نظرکیفیت
از عوامل دیگری که در دستهبندی انواع سرامیک مؤثر است میتوان به کیفیت اشاره کرد. درواقع با توجه به کیفیت سرامیک، درجهبندی آن هم انجام گرفته میشود. شاید در زمان خرید سرامیک با اصطلاحات زیر روبرو شوید:
- سرامیکهای درجه یک
- سرامیکهای درجه دو
- سرامیکهای درجه سه
سرامیکهای درجهیک
سرامیکهای درجه یک کاملاً سالم و بدون نقص از نظر مواد اولیه هستند، کیفیت بسیار بالایی دارند. لعاب استفادهشده در این محصولات از درجه کیفی بالایی برخوردار است. با توجه به درجه یک بودن این محصولات، طبیعتاً قیمت بالایی هم در مقایسه با سایرین دارند.
سرامیکهای درجه دو
این نوع از سرامیکها از کیفیت خوبی برخوردار هستند و مواد اولیه مرغوبی دارند؛ اما در کنارههای خودشان دارای ایرادات جزئی هستند، برای مثال دارای خالهای کوچکی (حداکثر 0.5 میلیمتر) هستند. ممکن است لعاب کمرنگی را هم در سطح این نوع سرامیکها مشاهده کنید. قیمت آنها در حد متوسط است.
سرامیکهای درجه سه
در نگاه اول به سرامیکهای درجه سه میتوانید مشکلاتی مانند وجود یک یا چند خال (3 – 5 میلیمتر)، لعاب نگرفتگی لبههای سرامیک (ابعاد 3×10 میلیمتر)، لبپریدگی در گوشه سرامیک را مشاهده کنید. ازدیاد موارد ذکرشده در سرامیک درجه سه میتواند سبب نزول آن به درجه چهار هم شود.
سؤالات متداول
1. سرامیکها در حالت کلی به چند گروه تقسیم میشوند؟
به دو گروه که شامل لعابدار و بدون لعاب هستند.
2.گروهبندی سرامیکها بر اساس چه عواملی انجام گرفته میشود؟
در گروهبندی سرامیکها عواملی مانند ضخامت، ابعاد، طرح، کیفیت نقش دارند.
3. منظور از خواص مکانیکی سرامیکها چیست؟
خواص مکانیکی سرامیکها اطلاعات مفیدی را درباره کارایی آن برای مکانهای مختلف در اختیارمان میگذارند. از خواص مکانیکی اصلی سرامیکها میتوان به استحکام اشاره کرد.
نتیجهگیری
سرامیکها مانند سایر محصولات در انواع دستهها قرار دارند. بعضی از آنها برای استفاده در نمای ساختمان مناسب هستند و برخی از آنها کارایی دیگری مانند کفپوش منزل دارند. در این مقاله با عواملی تأثیرگذار در گروه بندی محصولات سرامیکی آشنا شدیم. این عوامل شامل مواردی مانند ضخامت، طرح، کیفیت، ابعاد، لعابدار بودن یا نبودن است.
در صورت داشتن هرگونه سؤالی پیرامون دستهبندی سرامیکها میتوانید در بخش نظرات آنها را مطرح کنید؛ همچنین میتوانید برای ثبت سفارش محصول، با شماره تلفنهای موجود در سایت تماس بگیرید.